Over Meditrans

Meditrans is in 2002 opgericht door Servé de Klerk - toen als dochterorganisatie van EMC en Docjob -met als doel om verpleegkundigen en artsen op een andere manier hun deskundigheid en kwaliteiten aan te laten wenden. Meditrans wil zorgverleners meer perspectief geven door ze nieuwe uitdagingen te bieden.

Door kwaliteiten ook op een andere manier in te zetten, krijgen zorgverleners andere inzichten, die de kwaliteit van hun werk voor patiënten en hun omgeving ten goede komt. Zo krijgen ze meer waardering voor zichzelf en het werk dat zij doen.

Sinds 2002 heeft Meditrans al meer dan duizend repatriëringen uitgevoerd. Wij vervoeren onze cliënten onder medische begeleiding over de hele wereld.

Servé de Klerk (Directeur-eigenaar en Manager Operations)
Servé de Klerk is directeur-eigenaar en Manager Operations van Meditrans. Door zijn gespecialiseerde verpleegkundige achtergrond (IC-Anesthesie en Ambulance) is hem bekend wat er van een medisch professional verwacht mag worden. Naast verpleegkundige was Servé tot hun verkoop in 2006 eigenaar en directeur van EMC Emergency Medical Care (een uitzendorganisatie voor gespecialiseerde verpleegkundigen) en Docjob (bemiddeling van artsen).

Mr. Dr. A. (Bert) Manten (Medical Director)
Mr. Dr. A. Manten is medisch specialist (internist – Intensive Care) en in Nederland expert op het gebied van luchtvaartgeneeskunde. Sinds 2005 is hij als Medisch Manager aan Meditrans verbonden. Naast beoordeling van de casuïstiek is Dr. Manten namens Meditrans gesprekspartner bij medische aangelegenheden voor opdrachtgever en behandelaar, en treedt hij op als back-up voor onze medical escorts tijdens hun opdrachten.

Marco Clarijs (Manager Operations)
Marco Clarijs is sinds 2016 voor Meditrans werkzaam als Manager Operations. Hij heeft hiervoor werkervaring opgedaan in customer service en logistieke functies bij bedrijven in diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg.