Professionals

Professionals die door Meditrans worden ingezet voldoen aan de eisen die door de Nederlandse wet en de beroepsgroep aan hen worden gesteld. Ze zijn beroepsmatig actief in de medische zorg en worden uitgerust met alle benodigdheden om de cliënt veilig en stabiel te begeleiden. Onze professionals staan garant voor persoonlijke aandacht aan de cliënt, en zijn zo het gezicht van onze organisatie.

Professionals die door Meditrans op oproepbasis als medisch escort willen worden ingezet, dienen te beschikken over:
- Een voltooide opleiding of voltooide opleidingen tot:
     o algemeen of psychiatrisch verpleegkundige (A, B, HBO-V, SPV), eventueel aangevuld met specialisaties als IC, BBIC, SEH, SOSA en anesthesie, en aantekeningen als ALS/ATLS
     o Basisarts
     o AIOS
     o Specialist
- BIG-registratie;
- een geldig paspoort;
- bewijs van vaccinatie;
- interesse in reizen en andere culturen, normen en waarden;
- spreek- en schrijfvaardigheid in ten minste Engels; andere talen zijn een pré
- voldoende tijd voor het uitvoeren van trips met een lengte van ten minste 4 dagen, uitlopend tot 6 à 7 dagen (in geval van verdere bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland);

Meditrans heeft extra belangstelling voor professionals die visa hebben voor en/of talen spreken van minder eenvoudig toegankelijke landen (China, India, Rusland, e.d.).

Voordat een professional kan worden uitgezonden dient Meditrans in het bezit te zijn van (digitale kopieën van) diploma’s, specialisaties, aantekeningen, BIG-registratie, paspoort (incl. BSN nummer) en vaccinatiepaspoort.